Leiebil i Genève? Dette må du passe på

Det er mange gode grunner til å skaffe seg leiebil i Genève. For mange er den viktigste grunnen friheten det fører med seg å kjøre egen bil i byen og i resten av Sveits. I tillegg velger mange leiebil når de skal besøke franske vintersportssteder som Chamonix (halvannen times kjøring fra Genève.)

Du bør være våken hvis du bestiller leiebilen for henting på Genève internasjonale lufthavn. For flyplassen har både en sveitsisk og en fransk sone. Ettersom Sveits ikke er et EU-land er det ikke fritt frem med leiebilen du bestiller hvis du har tenkt å kjøre ut av Sveits med den. Eller inn i Sveits fra fransk side.

Fransk eller Sveitsisk side

Når du bruker vårt leiebilsøk vil du oppdage at du kan leie bil på den franske eller sveitsiske delen av Genève internasjonale lufthavn. Leier du bilen på sveitsisk grunn, og bare skal kjøre i Sveits, er det hele uproblematisk. Det samme gjelder på fransk side. Så lenge du ikke kjører inn i Sveits.

Problemene oppstår når du leier bilen i sveitsisk sektor for deretter å kjøre den inn i Frankrike. For eksempel til Chamonix eller Albertville. Da kan du få beskjed om at det får du ikke lov til. Derfor bør du kontakte utleieren du leier bilen av og fortelle om planene dine i god tid før du lander. Dermed er du garantert at det står en bil og venter på deg som du kan kjøre ut av Sveits med.

Leier du bil på fransk side, godkjent for kjøring i EU, må du også passe på. Hvis du skal kjøre bilen inn i Sveits. For å kjøre på sveitsiske motorveier trenger bilen et klistremerke som viser at den sveitsiske motorveiskatten er betalt. Det er høye bøter for ikke å ha dette merket synlig i bilen. Sjekk derfor om du kan leie en bil på fransk side som allerede har merket. Hvis ikke må du ut med cirka 400 kroner for å kjøpe et.

Fantastisk natur

Genève er springbrettet til de franske alpene for mange nordmenn. Herfra er kjøretiden til mange av de mest kjente skistedene i Frankrike maks 3 timer:

  • Val-d’Isère – 3 timer.
  • Albertville – Snaut 2 timer.
  • Chamonix – 1 time og 30 minutter.

Det er ikke bare om vinteren at mange reiser via Genève til alpene. Også på sommeren benytter mange byen som startsted for fjellvandring i alpene og kanskje en tur til toppen av Mont Blanc.

Vinterklargjøring

Genève opplever at en stor andel av turistene kommer via byen vinterstid. Dette er noe bilutleiefirmaene tenker på. For det er ikke påbudt med vinterdekk hverken i Frankrike eller Sveits. Så mot et tillegg i prisen vil bilutleierne vinterklargjøre leiebilen din. Dette inkluderer å bytte om til vinterdekk og sørge for at du har kjetting med på turen. Skal du kjøre i alpene, er dette noe du absolutt bør takke ja til, selv om prisen blir høyere.

Leiebiler i Genève

Det er litt mer komplisert enn vanlig å bestille leiebil i Geneve. Planlegger du litt er det ikke mer problematisk å leie bil her enn andre steder. Trikset er å finne ut om du skal krysse landegrenser med bilen og varsle leiebilfirmaet om dette.
Du kan finne mange gode tilbud på leiebil i sentrum av Genève og på flyplassen i leiebilsøket vårt. Herfra kan du også reservere bilen, uansett hvilket selskap du ønsker å benytte.