Hvordan få mest mulig ut av en leiebil på ferie?

Når du har bestemt deg for å leie bil i ferien er det lurt å gjøre litt undersøkelser før du tar dine endelige valg. Vi vil jo alle gjerne ha mest mulig valuta for pengene, slik at feriebudsjettet varer lengst mulig og midlene kan gå til de opplevelsene de var tiltenkt. På reise vil vi gjerne spise og drikke godt, og gjerne overnatte på stedene som tilbyr det lille ekstra.

Ved å være litt smart og sette av den tiden planleggingen tar, kan du få svært mye igjen for pengene ved å leie bil i ferien. Husk også på at det ofte vil være billigere med en leiebil enn å booke arrangerte guidede turer, eller å måtte ta mye drosje og reise kollektivt. Vi har satt sammen noen tips om hva det er lurt å tenke på, slik at du kan slappe av og glede deg til ferien.

Prisgaranti

Det første og kanskje viktigste punktet for å få en god pris, er å være ute i god tid når du gjør din bestilling. Da vil det være langt flere biler tilgjengelig og dine sjanser for å gjøre en god deal øker betraktelig. Det hender riktignok at det er en del å spare på å leie av lokale firmaer på stedet, men bestiller du hjemmefra gjennom de store firmaene er du i de fleste tilfeller bedre stilt juridisk.

Sammenligning av priser fra ulike utleiere vil være det neste naturlige steget å foreta i planleggingsprosessen. Også dette er enkelt å gjøre hjemmefra ved å bruke uavhengige nettsteder for prissammenligning, som for eksempel Go Autos – Billig Leiebil. GoAutos opererer med prisgaranti og lover at dersom du har funnet en bedre pris et annet sted, skal de kontre med et enda bedre tilbud. Og skulle du måtte avbestille koster det deg ingenting så lenge det blir gjort to døgn i forkant.

Spar avgifter ved å ta smarte valg

Selv om det er beleilig å plukke opp bilen på flyplassen kan du spare en del på å velge et annet avhentingspunkt. Alle de kjente leverandørene som Hertz, Thrifty og Europcar har så mange stasjoner at det er lett å finne et sted nær hotellet ditt. Da kan du eventuelt også vente med å leie til den dagen du velger å dra videre fra første oppholdssted, og slik få brukt bilen mer senere.

Ved å legge ruten opp som en rundtur hvor du ender opp på samme sted som du startet, sparer du også avgiftene som legges på ved å velge ulike destinasjoner som start og sluttpunkt. Husk også å se an hvilke datoer du velger dersom du har mulighet til å være litt fleksibel. Helger er ofte rimeligere enn ukedager, og noen ganger blir dagsprisen betraktelig mindre om du velger en dag eller to mer enn først planlagt.

Valget er ditt

Benytt deg av den hjelpen som er tilgjengelig på nettet, og spør forhandlerne om du lurer på noe. Velger du firmaer som EasyTerra eller Rentalcars kan du være trygg på at de driftes med full åpenhet og at eventuelle gebyrer kommer med i den angitte prisen. Så er det til slutt opp til deg å vurdere hvilke valg og servicetilbud du mener gir best valuta for dine reisepenger, enten du vil spare tid eller penger.