Hva du bør vite om leiebil i Bardufoss

Hvis du skal bestille leiebil i Bardufoss kan det være greit å vite mer om hva du er i ferd med å begi deg ut på. Nå er det å hente ut en leiebil i Bardufoss ikke voldsomt forskjellig fra praksisen andre steder. Det er allikevel enkelte lokale hensyn det er verdt å kjenne til. Derfor har vi laget en liten liste med velmente råd til deg.

Leiebil på Bardufoss Lufthavn

De fleste som kommer langveisfra til Bardufoss, ankommer via Bardufoss lufthavn. Dermed er det også mest hensiktsmessig å bestille og plukke opp bilen på flyplassen. Du har et bra utvalg av både utleiefirmaer og biler å velge mellom. Alle de store kjedene er her:

  • Avis.
  • Budget.
  • Europcar.
  • Hertz.
  • Sixt.

De fleste utleiekontorene ligger i hovedbygget på flyplassen. Du behøver med andre ord ikke å gå langt for å hente bilen du har leid etter at du har hentet bagasjen.

Vær ute i god tid

Det bor litt over 2.000 mennesker i Bardufoss. Noen stusser kanskje over at stedet både har en stor flyplass og et godt leiebiltilbud. Dette skyldes i stor grad forsvarets aktivitet i området. Det er flere store forsvarsinstallasjoner i nærheten, i tillegg til flere leirer. Dette kan påvirke leiebilutvalget også.

I enkelte perioder kan det være vanskelig å få tak i bilen du ønsker deg. Spesielt når forsvaret avholder store øvelser. Da legger forsvarsmakten beslag på mange av leiebilene i området. Derfor er det lurt å være ute i god tid når du skal bestille leiebil i Bardufoss.

Mye å gjøre

Forsvarets tilstedeværelse sørger for et godt aktivitetstilbud i Bardufoss. Her finner du kino, bar, apotek og Vinmonopol i tillegg til dagligvareforretninger og en sportsbutikk. På vinteren kan du besøke skianlegget Myrefjell. Om sommeren er en utflukt til Målselvfossen nesten obligatorisk.

Trapper’s Farm, som ligger i Øverbygd (snaut 50 minutter fra flyplassen) har blitt populært takket være skreddersydde turer i den fantastiske villmarken året rundt.

Nært til naboene

Det er mye å oppleve i områdene rundt Bardufoss. Du skal ikke kjøre mer enn halvannen time for å komme deg til Senja. Til Tromsø bruker du ikke mye mer enn to timer via Målselvveien og E6. Ønsker du å besøke våre naboland i øst, tar det ikke mer enn et par timer før du er i Finland. Etter at du har kjørt et stykke langs den finsk-svenske grensen, kan du gjøre en brå avstikker til høyre for å komme inn i Sverige.

Det er sjelden problematisk å ta med en leiebil inn i et annet nordisk land. Bare pass på å fortelle utleiefirmaet om reiseplanene dine før du krysser grensen.

Billeie Bardufoss

Bardufoss har mye å varte opp med. Ikke minst hvis du er glad i urørt natur. De fleste opplevelsene er innen rekkevidde med en leiebil. Du kan både sammenligne leiebilpriser og bestille bil uansett selskap, via vårt leiebilsøk.